Kaja Kaligaro

Gibamo se od rojstva. Gibanje je osnova naše rasti in razvoja – tako fizičnega kot tudi psihičnega. Z gibanjem ne premikamo le fizičnih mej, ampak tudi psihične. Gibanje nam daje občutek sposobnosti in moči, nas uči discipline, vztrajnosti in strpnosti. Le zdravo telo in um nam omogočata doseganje zastavljenih ciljev – brez zdravja ni samouresničevanja, ni napredka in ni zadovoljstva.

Vaša izbira je, kdo boste postali in kaj boste v življenju dosegli. Brez skrbi zase ne boste mogli dosegati zastavljenih ciljev. Zato – ne pozabite na svoje telo – je edini prostor, v katerem morate živeti.

Sem Kaja Kaligaro, študentka 3.letnika fizioterapije. Sem tudi FZS osebna trenerka funkcionalne fitnes vadbe in AFP prehranska svetovalka. Z vidika rehabilitacije imam opravljenih še kar nekaj drugih tečajev. Prav tako sem učiteljica plavanja.

Pri delu s svojimi strankami skrbim za izboljšanje njihove vzdržljivosti in moči. Učim jih pravilnega izvajanja osnovnih gibalnih vzorcev, ki jih na dnevno izvajajo popolnoma nezavedno. Strmim k odpravi bolečin in preprečevanju poškodb. Ukvarjam se tudi z povrnitvijo funkcije po operacijah in poškodbah. Želim, da vsakdo vzljubi gibanje – takšno ali drugačno – da v njem uživa in z njim na dnevni ravni skrbi za svoje zdravje, ob tem pa se zabava. Zavedam se, da rezultati ne pridejo čez noč, zato strankam pomagam pri spremembi načina življenja, saj lahko le tako dosežejo zastavljene rezultate.